csütörtök, augusztus 18, 2016

Duplagolyós gyakorlás (4)

A mai mozgolódás:
  • GridX + bemelegítés: 15 perc
  • Duplagolyós gyakorlás @32-@32: 10 kör az alábbiakból kis pihikkel:
    • 5 dupla clean
    • 5 dupla mp illetve fűrészelős nyomás, körönként váltva
    • 3 húzódzkodás +15kg
    40 perc alatt összesen 50+10 dupla clean, 25 dupla mp, 25-25 fűrészelős nyomás, 30 húzonc
  • Vegyes kötelező (folyamatos végrehajtás, pihi nincs)
    • 3 sorozat: 20-20 egylábas vádli állva + Wrist Roller@36 kifelé-befelé tekerve
    • 3 sorozat: 10 lábemelés függeszkedve fejhez + 10-10 dobozra lépés (legmagasabb állás)
  • GridX + nyújtások: 15 perc
Ennyike. A duplagolyós részben most a két @32-os golyóval melóztam, beleépítve az APUP program súllyal terhelt napját, bár nem 9, hanem 10 sorozatot húztam. 40 perc alatt lett meg, mert kicsit beszélgettem is közben: egy 74 éves szlovákiai magyar bácsika is volt edzeni (itt nyaral a családjával), könnyedén húzott fel 200 kg-ból 3 ismétléseket, 150 kg-ból pedig szintén 3 ismétlésekkel fekvenyomott. Aztán néhány kiegészítő gyakorlattal zárt. A testsúlya 85 kg. Elmondása szerint még indul erőemelő versenyeken (régen aktív versenyző volt), legutóbbi versenyén 240 kg-ot húzott fel. El is hittem neki, mert nagyon lazán húzgálta a 2 mázsát. Kis mokány, alacsony termetű, nagyon egyberakott emberke volt. Azért 74 évesen szeretnék én még ilyen erős lenni. De még a feleennyi is jó lenne :-)

Letoltam még a vegyes kötelező programot (most a Fat Gripz-es farmer helyett Wrist Roller volt, de csak @36-tal, mert nem akartam külön rápihenni, a folyamatos végrehajtáson van ennél a programnál a hangsúly), szaunára már nem maradt időm.

Holnap péntek.

2 megjegyzés:

Bajzáth Attila írta...

Ő az aki korosztályos rekordot állított fel? A bodybuilding egy nagy adag tesztoszteron oldalon posztoltak róla, a Mokkában is szerepelt.

Sanyi, az ámuló gyerek írta...

Ezt nem tudom, mert a nevére nem emlékszem. De nem magyar volt, csak törte a magyar nyelvet, a fia - aki szintén ott volt, 40 éves nagydarab srác - nem is tudott magyarul, csak szlovákul. De mondta, hogy a 240 kg-os felhúzás valamilyen rekord volt, csak nem értettem pontosan, hogy milyen, mert eléggé gyorsan beszélt az öreg, ráadásul nem tisztán magyarul. Szinte örült neki, hogy valaki megszólította a teremben. Sőt, mondhatni, be nem állt a szája, alig tudtam tőle lenyomni a kis duplagolyós sorozataimat :-)

De mindegy is, 74 évesen erősebb, mint az edzőterembe járók 90%-a.