vasárnap, szeptember 11, 2016

Uszoda edzéssel

Ma uszoda:
  • APUP létra: 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10, mindig annyiszor 10 mp pihi, ahány ismétlés volt, összesen 55 húzonc
  • Fekvenyomás + Evezés rúddal padon: 8x(3 + 3), három percenként kezdtem neki, majd a végén visszavéve a súlyt 1-1 sorozat bukásig
  • Nyomás ferde padon kézisúlyzókkal + Egykezes evezés FG kézisúlyzóval: 1-1 sorozat, mindkettőben bukásig (30 kg-os kézisúlyzók, nagyobb nincs)
  • Rolling Thunder emelés, tartás: 5x(1-1) emelve a súlyt, majd 10-10, végül 20mp- 20mp tartás
  • FG rudas felhúzás + Guggolás: 5x(3 + 10), gyakorló súlyok, majd emelve a súlyt 1 sorozat FG nélküli felhúzás bukásig
  • Úszás: 40 perc folyamatos gyors
  • Szauna: 2 hosszú kör, hosszú hidegvizes ücsörgéssel
Ennyike. A teremben 32°C. Az erőrészben 8x3-as mennyiséget toltam, majd néhány sorozatot - lényegesen kisebb súllyal - bukásig. Mondjuk a fekvenyomásnál ez nem igaz, mert akkor még most alatta feküdnék. Itt ügyeltem arra, hogy még utoljára ki tudjam azért nyomni :-) Aztán Rolling Thunder, felhúzás, guggolás.

A vizes programban most bő 40 percet úsztam, majd két hosszú kört szaunáztam. Ez durva volt, mert olyan ember is szaunázott, aki valami iszonyú büdösen izzadt. Ritkán találkozok hasonlóval: bő 15 évvel ezelőtt volt egy ilyen edzőtársunk a konditeremben, egy Kínából érkezett pingpong edző. Saját bevallása szerint fokhagymát evett fokhagymával, meg mindenféle kínai fűszert. Na, amikor az edzett a terem egyik felében, akkor mindenki, de szó szerint mindenki, a terem másik felébe menekült. Amúgy jó srác volt, de a szaga... Azzal ölni lehetett volna.
Persze nem tehet róla. Vagy mégis? Mert az étkezés azért erősen befolyásolja. Meg persze a személyes higiénia. De amikor már valaki a szaunában, zuhanyzás, medencézés után is büdösen izzad, az már nem a higiénia hiánya, hanem valami betegségre is utalhat.
Annyi szerencsém volt, hogy jött egy fiatal pár és nekik volt felöntőolajuk. Na, locsolták is bőszen a kályhát, meg fintorogtak nagyokat :-)

Holnap hétfő.

Nincsenek megjegyzések: