péntek, december 01, 2017

@40 és Szauna

Ma beköltöztem a helyi edzőterembe. Bevittem a @32-es és a @36-os párost illetve a szimpla @40-es golyót. A @24-es párosomat nem, mert a teremben van egy @24 és egy @28. Már edzettem is egy rövidet. Mostantól ismét minden edzés után lesz egy kör szauna, illetve ha Betti is jön, akkor a szokásos három körös szaunaprogram (heti egy alkalom).
Majd készítek pár fotót is a teremről. Nem egy nagy durranás, egy közepesen felszerelt, de eléggé lepukkant terem mind gépügyileg (mondjuk engem ez annyira nem érdekel), mind tisztaság és rend kérdésében. Nekem a téli hónapokra bőven megfelel: van fűtés, van húzódzkodó és lehet utána szaunázni. Golyókat meg vittem :-)
Béreltem egy szekrényt is, ott tudom tárolni az edzéshez szükséges eszközöket: GridX, kötél, fogantyúk, öv, stb.
A mai meló:
  • GridX + bemelegítés: 15 perc
  • C&P + Húzódzkodás(+20kg) létrák: 3x(2, 3, 5), minden C&P padlóról indult
  • Swing@40 & Snatch@32 minden 15-ös adagnak percenként kezdtem neki
    • 15 swing
    • 15 swing
    • 15 szakítás bal kar
    • 15 szakítás jobb kar
    • Összesen 90 lendítés, 90 szakítás szűk 12 perc alatt
  • Szauna
    • kristályszauna
    • gőz, olajos, citromos tengeri sós ledörzsöléssel
    • finn szauna szaunamesteres felöntéssel
Ennyike. Az edzés során a mai főfogás felvétel és nyomás volt húzódzkodással párba rakva. Végre tudom ismét egymással párhuzamosan végezni a nyomást és a húzást, nem kell a hideg miatt öltözködni.
Második és egyben az utolsó mozgáskupac lendítés volt szakítással egybe téve. Két sorozat lendítés után szakítás, mindezt három folyamatos sorozatban. A @40-es lendítések után a @32-es golyót dobáltam a fejem fölé.
Már az ősszel is észrevettem, hogy az itteni termi vendégek nemigen láttak még kettlebellező embert. Most is állandóan azt éreztem, hogy sutyiban mindenki engem néz. :-). Ezért igyekeztem is nagyon szépen végezni mindent, hogy jó példát lássanak. Gondolom ez az újdonság varázsa, két-három alkalom után már elkönyvelnek, mint egy csodabogarat, aki a golyókat lóbálja, ahelyett hogy a gépeken ücsörögne és 3-4 percenkét tolna egy sorozatot.
Itt is nagy divat ám a telefonozás, a pihenőkben azonnal mindenki a telefonját bújja. Ja, és folyamatos zene helyett egy kereskedelmi rádió szól, 3-4 percenként reklámokkal. Kibírható, ha az edzésre koncentrál az ember - márpedig én arra szoktam.

A szauna nagyon jó volt, a finn szaunák után a kinti tóban úsztam. A levegő -7(!) fokos, a tó lehetett vagy 5-6 fokos, de ez csak tipp, következőleg viszek egy kis vízhőmérőt. A tóba vezető korláthoz hozzáérve, ha ott tartottam volna a kezem, odafagyott volna bőr, a talajon pedig a vízből kijövő emberekről lehullott víz azonnal megfagyott. Mondjuk nem is találkoztam senkivel a tóban...
De nagyon jó a forró szaunából a jéghideg tóba ugrani, aztán pedig a 30-31 fokos pihenőmedencében ücsörögni vagy 20 percet. Amikor az ember gyerek a tó után belemegy a medencébe, olyan, mintha ezer apró tűvel szurkálnák a bőrét. Frankó érzés!

Holnap szombat.

Nincsenek megjegyzések: